Baptistenkerk - Kerkplein Harlingen
75
page-template-default,page,page-id-75,page-child,parent-pageid-7,bridge-core-1.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Baptistenkerk

Baptistengemeente Bethel

De Harlinger Baptistengemeente Bethel  is opgericht in 1902. Na verschillende plekken in Harlingen te hebben gekerkt (Zuiderstraat/Westerstraat (1902) , Anjelierstraat (1904), Noorderhaven (1929) kerken ze  vanaf 1958 in het gebouw op de Lanen 65. Voorganger is ds. P.M.Meindertsma.

De Baptistengemeente Bethel in Harlingen is een gemeenschap van mensen die hebben ontdekt, dat een relatie met Jezus Christus het meest waardevolle is in hun leven. Hij is hun Redder en Heer geworden; Hij geeft hun leven waarde. De Bijbel, Gods Boek, is hun richtsnoer.

De naam Bethel komen we in de Bijbel tegen in Genesis 28 vers 19. Het betekent: Huis van God. Het gaat hier vooral om de geestelijke betekenis: het hebben van een relatie met God (wonen bij Hem) door Jezus Christus en zo als gemeente met elkaar.

De onderlinge leden hebben het verlangen God te dienen, elkaar bij te staan in woord en daad en als Gods gezin met elkaar om te gaan. Daar willen we onder andere door onze samenkomsten uitdrukking aan geven. Tijdens de samenkomsten wordt er veel gezongen uit de bundel Opwekking onder begeleiding van diverse muziekteams (gitaar,drums,bas,piano). Tijdens de eredienst hebben de kinderen een eigen kindersamenkomst.

Als kerk willen we mensen helpen om tot de keuze voor Jezus Christus te komen en hen uitdagen en toerusten om vervolgens te leven op een manier die hierbij past.

We geloven dat de Bijbel door God aan ons is gegeven om Hem beter te leren kennen. Dit betekent dat kennis van de Bijbel onmisbaar is voor ons geloof. 
Geloven heeft vooral te maken met “toebehoren aan”. Je kiest er voor om je leven aan God te verbinden en daarmee word je onderdeel van Zijn gezin: de Gemeente.

Adres

Lanen 65 | 8861 CC | Harlingen

Meer informatie

www.baptistenharlingen.nl