Doopsgezinde kerk - Kerkplein Harlingen
67
page-template-default,page,page-id-67,page-child,parent-pageid-7,bridge-core-1.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Doopsgezinde kerk

Doopsgezinde gemeente Harlingen

De doopsgezinde gemeente Harlingen is – hoewel klein qua aantal leden – een levendige gemeente. Zij telt ruim 70 leden en vrienden.

Al 400 jaar heeft zij haar domicilie aan de Zoutsloot. In die 4 eeuwen hebben op de zelfde plek 3 kerken, door Doopsgezinden Vermaningen genoemd, gestaan. Iedere week is er een kerkdienst, er is zondagsschool en een programma voor de kleinsten, onze ‘kiezeltjes’.

De huidige ‘vermaning’ is een tamelijk modern, multifunctioneel gebouw dat voor diverse activiteiten geschikt is en ook zo gebruikt wordt.

Een doopsgezind motto is: Dopen wat mondig is, spreken dat bondig is, vrij in ’t christelijk geloven, daden gaan woorden te boven. Sinds oktober 2014 heeft de gemeente een vrouwelijke voorganger, ds. W.I. Beuker (parttime).

Adres

Zoutsloot 50 | 8861 SZ | Harlingen

Meer informatie

www.doopsgezindharlingen.nl